פרידה ממקבל שירות אינה קלה לאף אחד. גם הצוות וגם מקבלי השירות חשים בחסרונו, אך רובם לא יוכלו להשתתף פיזית בהלוויה או בשבעה. לכן, חשוב לדבר עליו, להיפרד ממנו, ולשלוח למשפחתו את תנחומיהם של מקבלי השירות כמיטב יכולתנו. שיחה זו מהווה מעין סגירת מעגל עם לכתו ומאפשרת למקבלי השירות להיפרד ממנו.
השנה, לראשנה, גם מקבלי השירות במרכז היום ענו על סקר שביעות רצון באמצעות שאלון מונגש.
הסקר הועבר בתיווך איש צוות, שאינו איש הצוות הישיר, על מנת למנוע הטיה בתשובות.
"...בשלושה עשורים בהם ניתנים כלים וסיוע להשתלבותם של אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית כעובדים בשוק העבודה, נתקלנו בקושי של העובדים בנגישותם לחוקי
העבודה הבסיסיים וזכויותיהם. אותם חוקים וזכויות הינם דבר שכביכול בשגרה עבור כל עובד ולכן, התעורר הצורך בהנגשה לשונית של חוקי העבודה, לטובת אנשים עם מוגבלות שכלית.
כמענה לצורך זה, ולאור החזון שלנו בעמותת אלווין ישראל להגיע לחברה בה אנשים עם מוגבלות הם אזרחים שווי זכויות, חברה בה כל אחד מאתנו שואף לקבוע את עתידו ואורחות חייו, גיבשנו יחד עם עובדים עם מוגבלות, חוברת מונגשת לשונית שתכלול בתוכה את הזכויות והחוקים המרכזיים הנוגעים לעובד במקום עבודתו, כחלק ממערך התמיכות והכלים המגוונים אותם אנו מספקים כל השנים."
"במאמר זה נתייחס למודלים ולמגמות פורצות דרך בנוגע להעסקתם של אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית בעבודה בקהילה. נתייחס לשינויים שחלו בתפיסות, בגישות ובמודלים שליוו אותנו בעבודתנו ונרחיב על הטמעת מודל אוריינטציית עתיד (Seginer, 2005; 2009; 2012) ,
שהיווה בסיס לפיתוח מסלול קריירה אישי רב שלבי לאדם עם מוגבלות שכלית. כמו כן, נתייחס במאמר ליצירת תכניות התערבות מעבריות לתלמידים, כבסיס לבניית הזהות התעסוקתית ותחושת מסוגלות עצמית תעסוקתית. נדגיש גם את מקומה של האחריות החברתית ביצירת שוויון זכויות והזדמנויות בתעסוקה, באמצעות יצירת הנגשות והתאמות, כגון קידום חקיקה ופישוט חוקי עבודה ("הזכויות שלי כעובד" חוברת הסבר, אלווין ישראל, 2014)"
פילר, מ' ופוקס-וילף, מ' (2018). "בזכות ולא בחסד" התפתחות קריירה לאנשים עם מש"ה בתעסוקה בשוק העבודה התחרותי. שיקום, 62-69.
המאמר התפרסם לראשונה בכתב העת "שיקום" ביטאון עמותת חומש.